Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

The art of journaling and some art journal pages!


Τις προάλλες, μια φίλη με ρώτησε τι χρειάζεται να αγοράσει και ποιά υλικά πρέπει να προμηθευτεί προκειμένου να αρχίσει την τέχνη του ημερολογίου (art journaling).
Δεν υπάρχει  πρέπει  στην τέχνη αυτή! Μπορείς να ξεκινήσεις - εφόσον βέβαια το επιθυμείς πραγματικά διότι είναι κάτι άκρως προσωπικό- ακόμη και με ένα απλό σημειωματάριο ή τετράδιο (όπως αυτό που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια και το βλέπετε στην φωτογραφία) και ένα απλό μολύβι!







Στην πορεία θα νιώσεις και θα καταλάβεις τι είναι αυτό που σε εκφράζει ΄και σε απελευθερώνει πραγματικά!
Έτσι, αν νιώσεις πως θέλεις να σχεδιάσεις ή να ζωγραφίσεις , θα προμηθευτείς χρώματα ζωγραφικής(μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αναρίθμητα είδη και αποχρώσεις).  Εγώ έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε απλούς μαρκαδόρους και ακρυλικά.Αν θέλεις να κάνεις κολάζ προμηθεύσου αποκόμματα, αυτοκόλλητα , φωτογραφίες κλπ
Βέβαια, καλό θα ήταν το τετράδιο / ημερολόγιο (journal) που θα χρησιμοποιήσεις να είναι απο καλής ποιότητας χαρτί, ώστε όταν π.χ. χρειαστεί να ζωγραφίσεις να μην διαπερνά το χρώμα τη σελίδα!
Τέτοιου είδους τετράδια είναι τα γνωστά moleskins που μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Με το συγκεκριμένο moleskin  που αγόρασα πρόσφατα απο την Αθήνα ,συμμετέχω σε μια ομάδα/κοινότητα (community) στι διαδίκτυο και στο face book {your life spelled out, http://www.yourlifespelledout.blogspot.com/}
Αφού γίνεις μέλος, κάθε μέρα σου δίνουν μια πρόταση/λέξη/ρήση/εικόνα /ερώτηση κλπ για να την χρησιμοποιήσεις και να την αξιοποιήσεις στο ημερολόγιο της ζωής σου!
Αυτό , όπως υποστηρίζει η δημιουργός της ομάδας , γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν , να εμπνευστούν και να παροτρυνθούν όλοι εκείνοι που βλέποντας μια άδεια σελίδα ημερολογίου, παθαίνουν black out και δεν ξέρουν πως να πρωτοαρχίσουν ή τι να γράψουν!
Για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα κάποια απο τα ημερήσια θέματα ήταν: 1. Γράψε πέντε λέξεις που καθορίζουν τον εαυτό σου.
2. Zω σύμφωνα με τις δικές μου προσδοκίες ; Τις δικές μου, όχι κάποιου άλλου! Ποιές είναι οι προσωπικές μου προσδοκίες; Είναι αυτές ρεαλιστικές ή ιδεαλιστικές;
Επίσης υπάρχουν κι άλλες πολύ καλές  διαδιχτυακές κοινότητες που ασχολούνται με την τέχνη του ημερολογίου-κυρίως σε Αγγλία και Αμερική- όπου μπορείς πολύ εύκολα να γίνεις μέλος (αρκεί να έχεις κάποια δείγματα της δουλειάς σου) και όποτε θέλεις να ανεβάζεις εκεί τις σελίδες σου για να τις βλέπουν και να σχολιάζουν και τα υπόλοιπα μέλη! Εγώ είμαι μέλος σε 5 απο αυτές τις κοινότητες και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα κάνοντας ένα κλικ στα σχετικά εικονίδια δεξιά της μπάρας και στη βάση του μπλογκ!!!




Οποιαδήποτε απορία κι αν έχετε , μη διστάσετε να με ρωτήσετε! Καλή αρχή!
( και εννοείται πως περιμένω να δω πρώτη τις πρώτες σας σελίδες κι αν θέλετε να τις αναρτήσω εδώ!)

27 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΑΝΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

marilise είπε...

τέλεια !!!!!!!!!!!!

Magda^_^ είπε...

Είναι μαγικά!! Υπάρχουν τόσο χρώματα που κάνουν όλες τις ζωγραφιές υπέροχες!! Λατρεύω τις ζωγραφιές σου!!! Συνέχισε έτσι,για να μας μεταφέρεις θετική ενέργεια!!!<3<3<3

a pink dreamer είπε...

σκρουτζακο,magda , marilise σας ευχαριστω πολυ!
πραγματι, το καθε δημιουργημα νομιζω με χρωμα γεμιζει και αυτον που το φτιαχνει αλλα και αυτον που το βλεπει με θετικη ενεργεια!!!
αλλα το πιο βασικο δε μου το γραψατε! ποτε θα αρχισετε κι εσεις το art journaling??????????
φιλια!

Ρούλα είπε...

Πολύ μου αρέσει η δουλειά σου! Είναι κάτι διαφορετικό και δεν το βλεπω καθημερινά.

Συνέχισε να γεμίζεις με χρώμα την ζωή... και σε ευχαριστούμε για τις οδηγίες.. Ισως το δοκιμασω κάποια στιγμή...

Καλή σου νυχτα

Κατερίνα Γαλάτη είπε...

Καλησπέρα!!
Μ' αρέσει πολύ το σημερινό σου άρθρο και είναι άκρως διαφωτιστικό για την τέχνη του ημερολογίου. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες τέσσερις μέρες κόβω από τα περιοδικά διάφορα σχέδια, λουλούδια, κομμάτια με έντονα χρώματα και επηρεασμένη από τη δουλειά σου σκέφτομαι να φτιάξω κι εγώ ένα ημερολόγιο. Λέω να κάνω κολάζ αλλά και ζωγραφική.
Μόλις είναι έτοιμο θα σε ενημερώσω και θα είναι χαρά μου να αναρτήσεις στο blog σου τις πρώτες του σελίδες. Καλό βράδυ!!

apinkdreamer είπε...

ρουλα μου να εισαι σιγουρη πως οτι και να συμβει εγω θα συνεχισω να γεμιζω με χρωμα αυτη τη ζωη καθως και με θετικη ενεργεια!!!

κατερινακι αν σου πω οτι παλι 10 λεπτα πριν γραψεις το σχολιο σε ειχα στο μυαλο μου για τις ομορφες εξηγησεις πανω στα χρωματα που μου εδωσες προχθες, τι εχεις να πεις;
ασε,μην το πεις! ξερω! τα καλλιτεχνικα πνευματα συναντιουνται σε αλλη διασταση ...

Ανεράιδα είπε...

Πολύ ωραία συνήθεια αυτή!! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνεις!!

Μarion, είπε...

Πολύ ωραίες οδηγίες, ιδέες και μικρά μυστικά για κάποιον που θέλει να αρχίσει να ζωγραφίζει τις σελίδες της καθημερινότητάς του.

Μπραβο Ελενη.. ευχαριστούμε !!

apinkdreamer είπε...

ανεραιδα και marion χαιρομαι που βρισκετε ενδιαφερουσες τις ιδεες μου! αρκει να μην μεινουν μονο ιδεες αλλα και πραξη!!!

Pansofix είπε...

ολα οσα φτιαχνεις ειναι ενα κ ενα ιστοριες ζωγραφιες ολα ειναι μαγικα και παραμυθενια!!!

apinkdreamer είπε...

σ'ευχαριστω pansofix μου! και οι συνταγες σου ομως δεν πανε πισω! κι αυτες παραμυθενιες ειναι!!!!
εισαι κι εσυ μια καλλιτεχνιδα της κουζινας!

mia maria είπε...

Είναι τόσο όμορφα! Εγώ που δεν έχω κανένα ταλέντο στα καλλιτεχνικά, έχω ξετρελαθεί!!

a pink dreamer είπε...

ευχαριστω big mama μου! αλλα το λεω και θα το ξαναλεω!!! ΔΕΝ χρειαζεται ταλεντο! ουτε εγω εχω καποιο ιδιαιτερο ταλεντο στο σχεδιο και στη ζωγραφικη!!!εχω μονο την αγαπη μου για αυτο που κανω και τα ψυχικα κυριως οφελη που αποκομιζω απο αυτο!!!σε παλαιοτερη μου αναρτηση για την τεχνη αυτη(πριν 1 μηνα περιπου) περιγραφω τα οφελη αυτα.
φιλια πολλα κι αν σου αρεσει τοσο πολυ, δοκιμασε το!!!δεν εχεις να χασεις τιποτα!!!

Katerina Galati είπε...

Αν κάποια στιγμή έχεις κι άλλες απορίες περί ζωγραφικής και χρωμάτων ευχαρίστως να στις λύσω (αν φυσικά τις γνωρίζω κι εγώ)
Καλό απόγευμα!!

apinkdreamer είπε...

ευχαριστω κατερινακι! οι αποριες μου δεν εχουν τελειωμο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πολύ μου αρέσει αυτό που κάνεις, τα σχέδια, τα χρώματα που χρησιμοποιείς, θα μπορούθσες να κάνεις υπέροχη δουλειά με εικονογράφιση παιδικού βιβλίου εκτός αν είσαι επαγγελματίας σε αυτό και δεν το ξέρω.Ειλικρινά υπέροχη δουλειά.

a pink dreamer είπε...

σε ευχαριστω πολυ αχτιδα μου!!!
δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα πιστευω πως αν αγαπας κατι το κανεις καλα!!!κι εγω αγαπω και τη ζωγραφικη και το γραψιμο και τα βιβλια -ιδιως τα παιδικα- και πιο πολυ ακομα αγαπω τα παιδια...

mama είπε...

Καλησπερα! Πριν λίγο με πήρε τηλ. η ανηψιά μου που τρελαίνεται κι αυτή για το μπλογκ σου και μου είπε τα μαντάτα! Το μπλογκ σου το έχει σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό κοσμοπόλιταν!! μπράβο και συγχαρητήρια!
Νιώθω περήφανη που είμαι μπλογκοφίλη σου!

apinkdreamer είπε...

mama μου σε ευχαριστω κι εγω πριν λιγο το ειδα! να εισαι καλα!!!

kot-itsa είπε...

TI OMORFO!!!!

Katerina είπε...

Καλώς σε βρήκα! Είναι πραγματικά υπέροχα ονειρεμένα όλα αυτά που φτιάχνεις...!!!!

a pink dreamer είπε...

kot-itsa και κατερινα σας ευχαριστω για τα ομορφα σας λογια!!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Οι συμβουλές που δίνεις είναι κατατοπιστικότατες για όποιον ενδιαφέρεται να βάλει χρώμα στην ζωή του και να φύγει απο την μουντή πραγματικότητα...
Συγχαρητήρια για την δουλειά σου, αλλά και για την αναφορά σου απο το περιοδικό.....Πάντα τέτοια!!!
Φιλιά :))

a pink dreamer είπε...

ευη μου χαιρομαι πολυ που με βρισκεις κατατοπιστικη! αυτο ακριβως προσπαθω κι εγω να δειξω εδω! οτι ολο αυτο κυριως, ειναι μια διεξοδος απο την - οπως ανεφερες- μουντη πραγματικοτητα...

The always happy person είπε...

Είσαι καταπληκτική!! Λατρεύω τις ζωγραφιές σου, αλλά έχω μια απορία!

Κρατάς ημερολόγιο, ή μόνο ζωγραφίζεις; Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!

maya =^o^= είπε...

τι όμορφα που ζωγραφίζεις....