Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

♥ αγάπη δίχως όρους.../unconditional love....

Χρόνια πολλά σε όλους που γιορτάζουν την αγάπη και το μεγαλείο της σε όλες τις μορφές! Δε θα πω πολλά λόγια,θα αρκεστώ μόνο σε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά διήγηματα  ανιδιοτελούς και αγνής αγάπης που έχω διαβάσει στη ζωή μου...Είναι της Ρουθ Μακ Ντόναλντ , με τίτλο:
                                    Ο Βαλεντίνος
   Ήταν κάποτε ένα ντροπαλό αγοράκι, όχι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους συμμαθητές του της πρώτης τάξης. Καθώς πλησίαζε η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η μητέρα του ένιωσε μεγάλη χαρά, όταν ένα απόγευμα της ζήτησε να καθίσει και να γράψει τα ονόματα όλων των παιδιών της τάξης, προκειμένου να φτιάξει μία καρτούλα για το καθένα. Σιγά-σιγά θυμήθηκε όλα τα ονόματα, και η μητέρα του τα έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί. Ανησυχούσε πολύ , μη τυχόν και ξεχνούσε κανένα.
    Εξοπλισμένος με χαρτόνι, το ψαλίδι του, τα χρωματιστά μολύβια του και την κόλλα του, μόχθησε με μεγάλη ευσυνειδησία για να φτιάξει όσες καρτούλες χρειάζονταν. Και όταν τις τελείωσε, η μητέρα του έγραψε με καθαρά γράμματα τα ονόματα σε ένα κομμάτι χαρτί και τον παρακολουθούσε όση ώρα τα αντέγραφε  με κόπο.Όσο υψωνόταν η στοίβα με τις έτοιμες πια κάρτες ,τόσο μεγάλωνε και η ικανοποίηση του.
    Τότε ήταν που η μητέρα του άρχισε να αναρωτιέται με ανησυχία, αν τα άλλα παιδιά θα έφτιαχναν κάρτα και γι'αυτόν, Κάθε απόγευμα έτρεχε τόσο γρήγορα στο σπίτι του για να τελειώσει τη δουλειά του, ώστε έμοιαζε πολύ πιθανό τα άλλα παιδιά, που έπαιζαν έξω στο δρόμο, να ξεχάσουν ακόμη και ότι υπήρχε. Πόσο τρομερό θα ήταν να έφευγε για τη γιορτή με 37 δείγματα της αγάπης του- και κανείς να μην τον είχε θυμηθεί! Αναρωτήθηκε αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να βάλει κρυφά λίγες καρτούλες ανάμεσα σε αυτές που έφτιαχνε , ώστε να είναι σίγουρη πως θα λάβει τουλάχιστον μερικές. Όμως, αυτός , δεν έχανε από τα μάτια του τον θησαυρό του, και μετρούσε τις καρτούλες ξανά και ξανά με τόση αγάπη, ώστε δεν υπήρχε περίπτωση να  γλιστρήσει κρυφά μερικές ακόμα. Και αρκέστηκε να κάνει αυτό που κάνει συνήθως κάθε μητέρα, να περιμένει υπομονετικά.
    Τέλος, έφτασε η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και τον είδε να προχωρά με δυσκολία στον χιονισμένο δρόμο, με ένα κουτί μπισκότα σε σχήμα καρδιάς κάτω από τη μία μασχάλη, και κρατώντας σφιχτά στο άλλο χέρι μία χάρτινη σακούλα που περιείχε 37 δείγματα του μόχθου του. Τον παρακολουθούσε με την καρδιά της να φλέγεται από την αγωνία. " Σε παρακαλώ Θεέ μου", προσευχήθηκε, "κάνε να λάβει έστω και λίγες κάρτες!"
    Όλο το απόγευμα ήταν απασχολημένη με το ένα και το άλλο, αλλά η καρδιά της βρισκόταν στο σχολείο. Στις τρεις και μισή άρχισε να πλέκει και έκατσε, δήθεν τυχαία, σε μία καρέκλα που έβλεπε στο δρόμο.
    Τέλος, ο μικρός φάνηκε ,μόνος του. Η καρδιά της βούλιαξε. Προχωρούσε στον δρόμο και κάθε τόσο έκανε μερικά βήματα με την πλάτη γυρισμένη στον αέρα. Μισόκλεισε τα μάτια της για να δει το πρόσωπο του. Από εκείνη την απόσταση δεν φαινόταν παρά μια ροζ μουντζούρα.
    Και μόνο όταν έφτασε πια στο δρομάκι του κήπου την είδε- τη μία και μοναδική καρτούλα που κρατούσε σφιχτά στο γαντοφορεμένο χεράκι του. Μόνο μία. Μετά από τόση δουλειά. Κι εκείνη θα ήταν το δίχως άλλο από τη δασκάλα. Τα μάτια της θόλωσαν από τα δάκρυα. Αχ,αν μπορούσε κανείς να προστατέψει το παιδί του από τη ζωή! Άφησε στην άκρη το πλεχτό της και προχώρησε ως την πόρτα.
"Τι ροζ μάγουλα!" είπε. "Έλα, άσε με να σου λύσω το κασκόλ. Σας άρεσαν τα μπισκότα;"
      Γύρισε προς το μέρος της, με το πρόσωπο του να λάμπει από ευτυχία και απόλυτη ικανοποίηση. "Ξέρεις;" της είπε. "Δεν ξέχασα ούτε ένα από τα παιδιά!"

                                                                         LOVE,

17 σχόλια:

lourdi lourdaki είπε...

ΠΟΣΟ ΤΡΥΦΕΡΟ!!!!!!
ΚΑΛΗ ΜΕ ΧΑΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

λΕλένη είπε...

You made my day! Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Σ'ενα blogοσπιτάκι που ξεχειλίζει απο αγάπη όλες τις μέρες του χρόνου, δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η σημερινή μέρα.
Καλημέρα ροζ μου νεραιδούλα, απο τα πιο τρυφερά και γλυκά κείμενα που έχω διαβάσει!!!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Είναι αυτή η τόσο μαγική δύναμη που ξεκινά από μέσα μας και σου βάζει φτερά!!!
Να 'σαι καλά και ερωτευμένη! <3

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα γεματα ερωτα!!!!!!!!!!!!

Magdalene B. είπε...

Kai ayto einai h agaph!prosfora xwris antallagmata!kalhmera!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχο!!!
Καλή σου βδομάδα, Χρόνια Πολλά!

SpIrToKoYto είπε...

αντε στο καλό σου μαγισούλα...με συγκίνησες...
να έχεις μία τέλεια εβδομάδα και χρόνια σου πολλά...
( γιατί είμαι σίγουρη οτι γιορτάζεις σήμερα...-:)))

Ρεβεκκα είπε...

Χρονια πολλα ροζ μαγισσουλα.Ειμαστε πολυ τυχερες που σε βρηκαμε και μας ταξιδευεις στον ροζ σου κοσμο.Καλη εβδομαδα να εχεις...

mia maria είπε...

Πολύ όμορφο! Χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα!

Unknown είπε...

Υπέροχο ...... Να είσαι καλά Pink να μας χαρίζεις πολλά τέτοια ακόμα!!! Χρόνια πολλά!

Ειρηνη Σ είπε...

νεραιδουλα μου αυτο δειχνει ποσο χαιρομαστε δεινοντας στους αλλους εστω και κατι μικρουτσικο
καλη εβδομαδα

to alataki είπε...

Mωρό μου, θα έπαιρνα όρκο πως είναι δικό σου, τόσο τρυφερό και δοτικό, σου μοιάζει.
Σου εύχομαι όλα τα καλά του κόσμου...

Katerina Galati είπε...

Υπέροχο!!!
Καλή εβδομάδα Ελένη μου.

Μαiρη είπε...

Αν μπορούσε κανείς να προστατέψει το παιδί του απ' τη ζωή...να είσαι καλά νεραιδούλα!

Ανώνυμος είπε...

Nεραιδένιες καλημέρες σου στέλνω!!!
Όποτε μπορέσεις να περάσεις απο το "σπιτάκι" μου, σου έχω κάτι!!!
Φιλάκια πρωινά!!!

marilia είπε...

Πολύ όμορφο διήγημα, πράγματι! :)