Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Προσπαθώντας να βρεις απαντήσεις- η τέχνη του ημερολογίου / Trying to find answers- the art of journaling


  Πώς γίνεται άραγε κάνοντας κολάζ,κολλώντας και ξεκολλώντας χαρτάκια,φωτογραφίες,εικόνες και αυτοκόλλητα, γράφοντας και σβήνοντας λέξεις,προτάσεις,εκφράσεις και ρητά,ζωγραφίζοντας,σκιτσάροντας,μουντζουρώνοντας,μπογιατίζοντας, μέσα σ'ένα ημερολόγιο, να γιατρέψεις τη ψυχή σου και να βρεις απαντήσεις για ό,τι σε βασανίζει;


Ναι,γίνεται, διότι μέσα εκεί δεν προσπαθείς να δημιουργήσεις όμορφες σελίδες,σελίδες που θα εκτεθούν σε γκαλερί ή σελίδες που πρέπει οπωσδήποτε να αρέσουν σε όποιον τις δει!
Ο στόχος είναι, μέσα εκεί να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις, το μυαλό σου!
Όταν όλες οι πόρτες είναι κλειστές και μαύρα σύννεφα σκεπάζουν τα πάντα,το φως και το ανοικτό παράθυρο είναι εκεί μέσα...Στο ημερολόγιο σου.


Αυτό το μικρό σπιτικό, το κουκούλι σου,είναι το μέρος όπου μπορείς να "κουλουριαστείς' και να αφουγκραστείς τα μυστικά της καρδιάς και της ψυχής σου.
Σ'αυτό το μέρος νιώσε την ελευθερία να κλάψεις ή να γελάσεις όσο θέλεις,να ακούσεις όσο δυνατά επιθυμείς την μουσική,να φωνάξεις ή να σιωπήσεις,να βαρεθείς , να κάνεις πλάκα ή να σοβαρευτείς.
Η κάθε σελίδα μπορεί να γίνει η σελίδα της ψυχής σου, της δικής σου έκφρασης , της δικής σου δημιουργικότητας, της δικής σου διάθεσης για διαλογισμό και ενδοσκόπηση.


Όταν λοιπόν νιώσεις ότι δεν υπάρχει πουθενά να πας,σε κανέναν να στραφείς, άνοιξε ένα ημερολόγιο με λευκές σελίδες και ξεκίνα να δημιουργείς! Και σε αυτή την διαδικασία ένας νέος,καινούριος κόσμος θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται μπροστά σου ,οδηγώντας σε στο πεπρωμένο σου, στο λόγο της ύπαρξης σου...


  Προσπάθησε να αποβάλλεις το φόβο του "μη κάνω λάθος" κατά τη διαδικασία και άσε ελεύθερες τις σελίδες να γίνουν όπως οι ίδιες θα ήθελαν να είναι. Ελευθερώσου κι εσύ και γίνε ένα με την πορεία της διαδικασίας.


Ξεκίνα λοιπόν να δημιουργείς,χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και δες πως θα καταλήξει η σελίδα σου.
Δώσε την άδεια στον πολύτιμο σου εαυτό, να αποκτήσει ένα ημερολόγιο τέχνης με έναν τρόπο που μόνο για σένα θα έχει σημασία.


  Σε κάθε στιγμή δύσκολη ή χαρμόσυνη της ζωής σου, αυτό θα είναι εκεί, να σε περιμένει να το γεμίσεις με τα χρώματα και τις λέξεις της ψυχής σου! Και ένα είναι το σίγουρο:
Θα σε ακούσει χωρίς να σε κρίνει!!!

ΚΕΕP TRYING!

9 σχόλια:

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Πολύ αληθινό νεραϊδομάγισσά μου!!!
Και οι σελίδες σου, απίθανες! Μερικές μπήκαν στην καρδιά μου!!!

Ειρηνη Σ είπε...

οταν ειμουν μικρη εγραφα ημερολογιο μετα με της φουρτουνες της ζωης μου δεν μπορουσα να το κανω
μετα ''υποχρεωθηκα'' να γραφω και παλι το σταματησα
τωρα ομως με την αναρτηση σου βλεπω οτι κακως εκανα
νεραιδενια μου δεν εχω την ικανοτητα σου αλλα πρεπει να το ξεκινησω

{Marianna} είπε...

Έχεις δίκιο σε όσα λες καλή μου νεράιδα... Από μικρή ανακάλυψα την ανακούφιση που μπορεί να σου δώσει ένα ημερολόγιο, γι' αυτό και κρατώ πάντα ένα-μικρό ή μεγάλο-πάνω μου... Καλημέρες!!!

Maria είπε...

Πόσο αληθινά όλα αυτά που λες...αγγίζουν χορδές...για μένα αυτός ο χώρος που περιγράφεις είναι το εργαστήριο μου...μόνο εκεί βρίσκω λύτρωση...όταν χάνομαι ανάμεσα στις κόλλες στα χρώματα και στα πινέλα....Καλή συνέχεια καλή μου...έχεις την αγάπη μου!!!

moments collector είπε...

όταν γράφουμε τα συναισθήματά μας ηρεμούμε και βγαίνει ένα βάρος από μέσα μας...εγώ το κάνω και πολλές φορές όταν διαβάζω μετά από καιρό τι έγραφα γελάω με αυτά που θεωρούσα βουνό τη συγκεκριμένη στιγμή...

SpIrToKoYto είπε...

ο καλύτερος τρόπος αυτοθεραπείας μαγισούλα...να εξωτερικεύεις στο χαρτί αυτά που ίσως δεν μπορείς να πεις ούτε στον ευτό σου...
φιλιά πολλά πολλά...-:))

NANTIA είπε...

Πραγματικά, πρέπει να είναι ένας τρόπος αυτοθεραπείας αυτού του είδους η δημιουργία! Αλλά με τις συμβουλές που δίνεις Ελένη μου! Αυθόρμητα και χωρίς σκέψη, μόνο συναίσθημα!

Katerina είπε...

Πρέπει να το ξεκινήσω επιτέλους....
Το θέλω πολύ, αλλά όλο το αναβάλλω...
Πόσο δίκιο έχεις!

apinkdreamer είπε...

thank you all!!!!