Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πώς να μαγειρέψετε...έναν συγγενή σας! - How to cook... a relative of yours!

   Την περασμένη Δευτέρα ήμουν όλη μερα κλεισμένη στον πύργο μου,μιάς κι έβρεχε και φυσούσε (ιδανικός καιρός για μάγισσες!). Δεν ήταν βέβαια μόνο ο καιρός ο λόγος, αλλά και η τυραννία που τραβώ με ην κακομαθημένη μου κουκουβάγια που όλο αρρωστοφοβίες έχει και μονίμως μουρμουρά και κάνει την άρρωστη για να την προσέχω και να την κανακεύω.


ναι,ναι κάνε τώρα νάζια στη φωτογραφία κυρία κουκουβάγια,για να σε λυπηθούν οι αναγνώστες!

Απηυδυσμένη λοιπόν καθώς ήμουν εκείνη τη μέρα με το να τρέχω πάνω κάτω (είχα και τα ξωτικά μέσα στα πόδια μου) ξέχασα να μαγειρέψω! Δυστυχώς όμως ούτε πολλά πράγματα είχα στην κουζίνα ούτε κι έμπνευση για να πω την αλήθεια!
Για καλή μου τύχη (και χάρη σε ένα βιαστικό ξόρκι καλέσματος),να σε λίγη ώρα η καλή μου φίλη , η μάγισσα-μαγείρισσα φορτωμένη με ένα βαρύ καλάθι!
Μόλις είχε επιστρέψει από το χωριό της και αποφάσισε να περάσει από μένα για να μου φέρει φρέσκα καλούδια!
Μέσα στο καλάθι είχε αυγά,φέτα και ολόφρεσκα κολοκύθια.


Μόλις είχε αρχίσει να με πιάνει και η πείνα (τα ξωτικά ήδη τρώγονταν μεταξύ τους) κι έτσι είπα στην μαγείρισσα να σκεφτεί κάτι να μαγειρέψουμε με αυτά τα φρέσκα υλικά.
Δυστυχώς ούτε κι αυτή είχε έμπνευση και μιάς και η σύνδεση μας στο ίντερνετ δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα(τι πρωτότυπο) για να πάρουμε ιδέες από μπλογκς μαγειρικής,άνοιξα το μαγικό μου βιβλίο μπας και βρω καμιά ιδέα.

Τίποτα το σπουδαίο και το νόστιμο δε βρίσκαμε να κάνουμε με τα υλικά που είχαμε!
Πάνω που είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε το ντελίβερι(ναι, έχουμε και στην Νεραιδοχώρα τέτοιο) χτύπησε η πόρτα!
  Τι έκπληξη! Ήταν δύο από τις καινούριες μου φίλες,τα κολοκυθοκόριτσα, από το Κολοκυθοχωριό!


"Περάστε ,περάστε τους είπα όλο χαρά! Είναι και μία άλλη μου φίλη εδώ,η μάγισσα - μαγείρισσα! Ευκαιρία να γνωριστείτε!"
'Οπως είναι φυσικό και αναμενόμενο η μάγισσα-μαγείρισσα μουτσούνιασε λίγο στην αρχή μιάς και δεν αγαπάει ιδιαίτερα τις νέες γνωριμίες αλλά οι κολοκυθοφίλες μου την κέρδισαν αμέσως με την γλυκήτητα και ευγένεια τους!
Καθώς όλες μαζί πίναμε τον καφέ μας και μιλούσαμε ευχάριστα, προέκυψε και το ζήτημα του τι φαγητό θα μαγειρεύαμε με τα υλικά που είχαμε στην κουζίνα του πύργου μου.
Αμέσως, χωρίς πολλά πολλά λόγια οι 2 ευτραφείς φιλενάδες μου,σηκώθηκαν,έβαλαν ποδιές και άρχισαν να αραδιάζουν τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας!
-"Θα φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες!" ανακοίνωσαν με μία φωνή.
Εγώ και η μάγισσα-μαγείρισσα μείναμε άναυδες και άφωνες! Μα τρελάθηκαν αυτές; σκεφτήκαμε...Θέλουν να μαγειρέψουν τους συγγενείς τους;;;;;
Σαν να μάντεψαν τις ανίερες σκέψεις μας ,μας είπαν να μην αγχωνόμαστε ,γιατί αυτού του είδους τα κολοκυθάκια είναι προορισμένα για να τρώγονται!
Δε φέραμε και πολλές αντιρρήσεις γιατί από την πείνα δε βλέπαμε μπροστά μας!
Και να λοιπόν πως μαγείρεψαν το θεσπέσιο και πανεύκολο αυτό φαγητό:
                                      *ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΈΔΕΣ*/ *ZUCCHINI BALLS*
Ξύνετε 3 μεγάλα κολοκύθια (αγορασμένα από οπουδήποτε και όχι απαραίτητα από το χωριό της μάγισσας-μαγείρισσας). Προσθέτετε στο ξύσμα: 2 αυγά χτυπημένα,300γρ θρυμματισμένη φέτα, 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο,μαιντανό  και τριμμένη φρυγανιά όσο τραβάει.

Ανακατεύετε και αφήνετε μισή περίπου ώρα το μίγμα στο ψυγείο.
Έπειτα,αφού έχετε κάψει αρκετο ελαιόλαδο στο τηγάνι πλάθετε το μίγμα σε κεφτέδες και τηγανίζετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.


Σε λίγα λεπτά ήταν έτοιμοι οι κολοκυθοκεφτέδες των κολοκυθοκοριτσιών και όλοι μαζί στρωθήκαμε στη μάσα!!!!
Σαν από θαύμα μέχρι και η κουκουβάγια μου έγινε καλά και κάθησε στο τραπέζι μαζί μας!
Καλή Όρεξη!!!!

12 σχόλια:

Ioanna K. είπε...

χμμμ...καλά τα κολοκυθάκια, αλλά έχω άλλους συγγενείς και γνωστούς στο μυαλό μου, που ανετα τους μαγείρευα! :Ρ φιλάκια! :*

χρυσάνθη είπε...

Νάσαι καλά γιατί έχω αρκετά κολοκύθια από τον κήπο μου αυτό το διάστημα!!!Θα τα 'εκτελέσω"Φιλακια!

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

AX ωραία! κι ότι μου είχαν περισσέψει μερικά!!!! φιλιά γλυκιά pinkdreamer!

Νατάσα είπε...

Χα, χα μου έφτιαξες το κέφι σήμερα γλυκιά μου μαγισσούλα!!!!!!! Τους κολοκυθοκεφτέδες θα τους φτιάξω σίγουρα αλλά και κάτι άλλους ΄΄συγγενείς΄΄ θα τους μαγείρευα πολύ ευχαρίστως!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά.

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου...Ίσως και να υπάρχουν ένας-δύο,άντε τρεις συγγενείς που το χρειάζονται.ΧΙ!
Ωραία συνταγούλα...Φιλιά πολλά!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Δεν βλέπεις νεραιδούλα μου πως όλοι εδώ γύρω συνηθίζουν να τρώνε τους..συγγενείς τους; Δεν βλέπεις ανθρώπους να τρώνε τις σάρκες ο ένας του άλλου, να κατατρώνε, να σκοτώνουν ο ενας τον άλλον; Τι παράδειγμα ήθελες να πάρουν ετούτες οι κολοκυθούλες; Και καλά και καλά..

Ωραία συνταγή κι εύκολη..αλλά παχαίνει....

Asteri (Maria) είπε...

Γιάμι γιάμι!!!! νόστιμα τα κολοκυθοκεφτεδάκια!!!
Γλυκά φιλάκια

Happy Kathy είπε...

Eisai tromerh!!Oi istories sou PANTA me sunarpazouuun!!!Ase pou mou anoikses kai thn oreksh braduatika...aaaax!!!

FIliaaaaa

Demi είπε...

Το χαρηκα πολύτο παραμυθάκι σου και μια και μου φερε φρέσκα κολοκυθάκια απο το χωριο ο αντρούλης μου θα τους φτιάξω.....γιατι με φρυγανια δεν εχω δοκιμάσει !!Ειναι και η σκέψη πως μεχρι και η κουκουβαγια σου τους έφαγε αρα θα ηταν πεντανόστιμοι!!!!!
φιλια!να περνας παντα καλά!

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

την επόμενη φορά που θα αγοράσω κολοκυθάκια θα καλέσω και την πεθερά μου καλή μου νεραιδομαγισσοφίλη!!!!!!μιαμ!!!!μιαμ!!!!!μου ανοιξες την όρεξη!!!!!

Γεωργία είπε...

Φαίνονται πολύ νόστιμα! Σίγουρα θα τα δοκιμάσω...:-)

stavroula m είπε...

Μη μας βάζεις σε πειρασμό μαγισσούλα!!!! Και δεν εννοώ τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια....για τα άλλα μαγειρέματα λέω των συγγενών!!! Ανθρωποι είμαστε καιμας επηρεάζουν τα παραμύθια... μη μας βάζεις ιδέες!!!!χιχιιιιι..... Καλό απόγευμα μαγισσούλα!!!!!!