Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

How to make your own journal (altered book)- part 2 / Πως να φτιάξεις το δικό σου ημερολόγιο (εναλλακτικό βιβλίο) - μέρος 2ο

   Σε προηγούμενη ανάρτηση,εδώ, σας πρότεινα ένα απλό και δημιουργικό τρόπο κατασκευής του δικού σας ημερολογίου σκέτσμπουκ ή τετραδίου με σελίδες που εύκολα αφαιρούνται και προσθέτονται..
  Σήμερα, προτείνω έναν απλό αλλά πρωτότυπο τύπο ημερολογίου-άλμπουμ ή και εναλλακτικού βιβλίου!
Θα χρειαστούμε εξώφυλλο παλιού βιβλίου-χοντρό κατά προτίμηση. Αφού βγάλουμε τις σελίδες του (δεν τις πετάμε αλλά τις χρησιμοποιούμε για κολάζ και κατασκευές-και προσοχή!!!τα ΑΓΑΠΑΜΕ τα βιβλια!), χωρίζουμε το εξώφυλλο , αν θέλουμε, στα 2 του μέρη και κάνουμε 2 με 3 τρύπες.(αλλιώς δεν τα χωρίζουμε,αφήνουμε τη ράχη του βιβλίου όπως είναι και τρυπάμε )






  Περνάμε από τις τρύπες 2 κρίκους (μπορείτε να βρείτε τέτοιους σε όλα τα καταστήματα με είδη σκράπμπουκινγκ) και αρχίζουμε να προσθέτουμε μέσα σελίδες,χαρτονάκια ή ότι άλλο θέλουμε όπου να μπορούμε να γράψουμε, να ζωγραφίσουμε,να κολλήσουμε,κλπ
  Aντί για κρίκους,μία άλλη ιδέα είναι να ενσωματώσετε στη ράχη του μία σειρά σπιράλ-αυτό όμως θα σας εμποδίσει να προσθέτετε νέες σελίδες εκτός κι αν βρείτε αυτά τα σπιράλ που ανοίγουν και κλείνουν!





  Εγώ προμηθεύτηκα παλιά,ξένα κυρίως βιβλία από παζάρια και τα έφτιαξα με τέτοιους τρόπους. Σε μερικά άφησα μέσα και μερικές από τις σελίδες τους για να ζωγραφίσω ή και να γράψω πάνω!

  Aυτά προς το παρόν! Ακολουθεί και γ΄μέρος και ίσως και δ΄!!! Όπως καταλαβαίνετε η βιβλιοθήκη μου ή μαλλον οι βιβλιοθήκες μου κοντεύουν να κατεδαφιστούν από τα τόσα βιβλία,τετράδια ,ημερολόγια κλπ
Και ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ! Τα βιβλία τα σεβόμαστε και τα προσέχουμε! Εγώ χρησιμοποιώ για όλες τις κατασκευές μόνο ήδη κατεστραμμένα βιβλία!!!
  Α!!! Και κάτι άσχετο! Το βραχιόλι που φορώ στην παραπάνω φωτό με τα λουλουδάκια είναι στην πραγματικότητα ένα πανέμορφο πλεκτό κολιέ και μου το έστειλε η Κατερίνα Γαλάτη! Κατερινάκι ξανα σ'ευχαριστω-στιγμή δεν το αποχωρίζομαι!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο,ξεκούραστο,μαγικό,χαρούμενο γεμάτο με μικρές ή και μεγάλες εκπλήξεις!!!


4 σχόλια:

marilise είπε...

μια αλλη λυση φαντάζομαι πως θα ήταν τα magic clip τετράδια τι λες αγαπημένη μου ???? ελπίζω να έφτασε το δωράκι γιατία άρχισα να ανησυχώ

mirsini's creations είπε...

Πολυ μου αρεσουν αυτα με τα παλια εξωφυλλα απο βιβλια!!! Τελειαααα!!και το βραχιολακι φαινεται πολυ
χαριτωμενο! Καλο Μηνα pink dreamer μου και να ειστε καλα !!
Φιλια πολλα!
:ο)

Unknown είπε...

Πολύ ωραία το έφτιαξες...τέλειο..

Μαiρη είπε...

Το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο! Μου φαίνεται πως θα το δοκιμάσω...