Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παραξενιές, ιδιοτροπίες και τουρλού αποκριάτικη συνταγή από το νεραιδοχωριό!!!

  Όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν αντέχω για πολύ καιρό στο κόσμο των ανθρώπων κι έτσι τις προάλλες,πήρα το μαγικό μου καπέλο και πήγα στο Νεραιδοχωριό-μάλλον πέταξα- για να δω τους αγαπημένους μου φίλους αλλά και για να κουτσομπολέψω λίγο με τις άλλες νεραιδομάγισσες φίλες μου!





Πάντα,όταν με βλέπουν-επειδή τους κάνω όλα μα όλα τους τα χατήρια- τρελαίνονται από χαρά.
Αυτή τη φορά όμως με υποδέχτηκαν με κάτι μούτρα...μέχρι το νεραιδοπάτωμα(το οποίο ήταν γεμάτο με τα αγαπημένα μου λουλούδια, τις ανεμώνες!)


"Τι συμβαίνει εδώ" τους ρώτησα απορημένη . Όλα τα ξωτικά,οι νεράιδες,οι μάγισσες και τα άλλα μαγικά πλάσματα του χωριού ήταν μαζεμένα και σαν..να με έβλεπαν με μισό μάτι!
Α!!!όλα κι όλα αυτά δεν τα ανέχομαι εγώ, η τρανή και σοφή νεραιδομάγισσα, Pink Dreamer!!!
To πιό θαρραλέο ξωτικό πετάχτηκε και μου είπε πως είναι όλοι απογοητευμένοι μαζί μου γιατί δεν έρχομαι συχνά να τους δω και να τους μαγειρέψω κι επιπλέον έχουν σε μόνιμη βάση εκεί-εγώ την έδιωξα απο τον πύργο μου πριν λίγο καρό- τη μάγισσα μαγείρισσα η οποία τους πρήζει λέει να τρώνε τα απαίσια φαγητά της!
  Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω πως η μάγισσα- μαγείρισσα κάθε άλλο παρά απαίσια φαγητά κάνει! Όπως όμως ξέρετε κι έχω ξαναγράψει,αρέσκεται πολύ στις κολακείες και στα κοπλιμέντα και όταν δεν τα έχει αυτά, θυμώνει και εξαγριώνεται πολύ εύκολα! Θυμάστε άλλωστε τι είχε συμβεί στο παρελθόν με την αγενή πρόσκληση των ξωτικών και με την κρίση ζήλιας της το περασμένο καλοκαίρι!
  Τέλος πάντων με τα πολλά κατάλαβα πως σίγουρα κάποιος τσακωμός προέκυψε μεταξύ τους και βάλθηκα να τα καλοπιάνω. Αν και δεν είχα μεγάλη διάθεση για μαγειρέματα μιάς κι εκείνες τις μέρες ήμουν απασχολημένη με την κατασκευή του μαγικού βιβλίου και του μαγικού κουτιού,αποφάσισα να τους κάνω το χατήρι και να τους μαγειρέψω μία τρελή αποκριάτικη συνταγή!


  Μπήκα γρήγορα στο μαγικό μου ροζ γκλιτερένιο σπιτάκι,εκεί στο νεραιδοχωριό , άναψα φωτιά(με το ραβδάκι μου φυσικά) και έστειλα τα προκομένα ξωτικά να μαζέψουν από τους γύρω αγρούς τα εξής απαραίτητα υλικά: 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο,2 κολοκυθάκια,2 πατατούλες,350 γρ. φασολάκια,400γρ. αρακά,2 καροτάκια,4 ντοματούλες ώριμες, λίγο άνηθο και λίγο μαιντανό. Έστειλα και την πιο όμορφη μου νεραιδούλα στην κοντινή ελιά να ζητήσει λίγο λαδάκι και όταν τα υλικά μαζεύτηκαν στον πάγκο της μαγεμένης μου κουζίνας ξεκίνησα το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
Αφού τσιγάρισα στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, έτριψα μέσα τις ντομάτες και έριξα όλα τα λαχανικά κομμένα σε κύβους. Έριξα μετά αρκετό νεράκι, τον άνηθο και τον μαιντανό και μπόλικο αλάτι και πιπέρι (καγιέν παρακαλώ γιατί εμείς τα μαγικά πλάσματα θέλουμε έντονες και καυτερές γεύσεις!)


Ζεστό και λαχταριστό όπως ήταν το τουρλουφαγητό μου τους το σερβίρισα, εκεί,πάνω στων μαγικη χλόη με συντροφιά τις ολάνθιστες πολύχρωμες ανεμώνες...

Ως και η νυσταλέα μάγισσα,που ως εκείνη την ώρα λαγοκοιμόταν μέσα στις ανεμώνες,  μας έκανε την τιμή να πλησιάσει και να δοκιμάσει!


 Μα... τι περίεργο...μία μυρωδιά ξαφνικά άρχισε να πλανιέται στον αέρα! Δεν ήταν το φαγητό, δεν ήταν η χλόη, ούτε οι πανέμορφες ανεμώνες...Μα , ναι!
 Ήταν το άρωμα γυναίκας, αφού ήρθε ως καλεσμένη μου και η Βιβή (νεραιδομάγισσα κι αυτή μα ακόμα δεν το ξέρει) για να φάει κι αυτή μαζί μας και να περάσει μία αξέχαστη,μαγική νεραιδοαποκριά!!!!!!

21 σχόλια:

SpIrToKoYto είπε...

αχαχαχαχαχαχα...καλό...!!!
αλλά αφού δεν το ξέρω ακόμα πως είμαι νεραιδομάγισσα πώς να μαντέψω σε ποιά κατηγορία να το βάλω...???
Και χειροτεχνία και κατασκευή και μαγειρική και...φαντασία έχει μέσα...
Βοήθησέ με μαγισούλα μου κι όταν πάρω το διπλωμά μου κι εγώ ,θα σου το ανταποδώσω...
φιλιά πολλά πολλά κι ευχαριστώ για τη συμμετοχή...είσαι η πρώτη που δημοσιεύεις...
καλή τύχη..-:))

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Πόσο δίκιο έχεις που δεν αντέχεις για πολύ στον κόσμο των ανθρώπων αφού έχει γίνει ανυπόφορος! Μου αρέσουν οι νεραιδοιστορίες σου! Να πηγαίνεις συχνότερα στο νεραιδοχωριό!!

Unknown είπε...

Υπέροχη η ανάρτηση σου και μαγική όπως μαγική είναι κι η καρδιά σου!!! Πραγματικά ο κόσμος των ανθρώπων έχει γίνει αβάσταχτος!!!

eleni είπε...

Όλα μαγικά σ΄αυτή την ανάρτηση!
Αφήγηση ξεχωριστή΄,δημιουργίες απίθανες και τουρλοφαγάκι τέλειο για μαγισσούλες και όχι μόνο.Όλο το στήσιμο τέλειο!
Φιλιά!

Dreameraki είπε...

Σε χάρηκα για μιά ακόμη φορά!!

Εμπνέεις!!!
Φιλάκια πολλά!!

Demi είπε...

Πολύ όμορφη νεραιδοιστορία!!!Τωρα με το μοσχομυριστό φαγακι τέρμα οι στεναχώριες των ξωτικών!ε;
Αχ να βουτηξω και γω λιγο ψωμάκι ...χωρις παρεξήγηση απο τους φίλους του νεραιδοχωριου ...ημουν και γω παλια μαγισσούλα....αλλα η κόρη μου με μεταμόρφωσε σε νεραιδούλα..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Νοστιμότατο το τουρλουφαγάκι, ελπίζω να ικανοποίησε όλες τις μαγισσούλες και τα ξωτικά!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

ααα, ένα δεν κατάλαβα...το τουρλοφαγάκι έχει καμιά μαγική ιδιότητα; γιατί σίγουρα κάτι μαγικό θα πρόσθεσες και παραλείπεις τα μυστικά σου...χαχαχα!

xristin είπε...

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο τρελλό πάρτυ του "Αρωμα Γυναίκας".

Magdalene B. είπε...

εισαι φοβερή!καλημέρα!

lourdi lourdaki είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΓΙΣΣΑ ΜΟΥ!!
ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΑΓΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!
ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ AVATAR:))).ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ.

eirini katsa είπε...

Πραγματικά όλα τέλεια σε αυτον τον νεραϊδοκόσμο!!!
Μπα...το βλέπω...πλησιάζει!!!
Θα παρατήσω τον κόσμο μου και θα μπω σε αυτόν τον άλλο...μαγικό κόσμο!!!
Φιλιάαα πολλάαα!!!
Καλά να περάσεις!!!
:))

Ανεράιδα είπε...

Τι ωραία εισαγωγή!!! Υπέροχο φαγητό κι εγώ αυτό σκέφτηκα να φτιάξω σήμερα, αλλά δεν είχα αρκετό αρακά....Το κάνω κι έτσι όπως περιγράφεις αλλά και χωρίς ντομάτα, λεμονάτο....

greekwitch είπε...

Μου ετρεξαν παλι τα σαλια. Δεν ειναι να επισκεφτομαι τη νεραιδοσελιδα σου. Καθε φορα κανω επιδρομη στο ψυγειο μου μετα! Χμμ..Τι να φαω τωρα?

Katerina Galati είπε...

Μια υπέροχη, μαγική, νόστιμη ανάρτηση!!!
Αν ήμουν και εγώ στην παρέα των ξωτικών και νεραιδομαγισσών θα το τιμούσα το τουρλού σου!!!
Καλές Απόκριες και μια όμορφη Τσικνοπέμπτη, φιλιά!!

to alataki είπε...

Αχ βρε σαϊνια μαγεμένα, πώς να τα βγάλω πέρα μαζί σας;;;;
Συμμετέχω πάντως με όλες μου τις αισθήσεις...
Πολλά φιλάκια...

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Διάβασα με χαρά την ιστοριούλα σου και μπήκα για λίγο στον κόσμο σου...Τον γεμάτο χρώματα και χρυσόσκονη...

val είπε...

Ωραία η ιστορία, ωραίο και το μαγικό φαγητό. Μου δημιούργησε μια ήρεμη νοσταλγία η ιστοριούλα σου! Όποτε θες στείλε μου και τη διεύθυνση σου να σου στείλω το δώρο σου...Φιλιά!Το e-mail einai ninosparasiempre@yahoo.gr

moments collector είπε...

ΑΑΑΑ...εμείς ταιριάζουμε πολύ!!!!πέρνα από τον νεραιδόκοσμό μου όποτε θεςς.....φιλιά

Makis Del είπε...

ti wraia istoriaa pink mouuuu